A tudatos teremtés akadályai – 3. rész

Belső félelmek, gátak, akadályok

kerítés011

Ha a céljaidat már az előző cikkben írtak szerint tűzted ki, megtetted az első lépést az álmaid megvalósítása felé. Azonban valamire még szükséged van: Önmagad, a gondolkodásmódod, a tudattalan mintáid, hitrendszered, félelmeid ismerete elengedhetetlen! Ezeken keresztül láthatod meg, MIÉRT? ütközöl akadályokba. A saját magad által állított akadályokba, falakba, korlátokba.

Nagyon szeretnél valamit, már minden olvasott technikát kipróbáltál és mégsem jött össze? Ennek két oka lehet: 1. még nem jött el az ideje; 2. tudattalanul épp önmagad ellen dolgozol, vagyis a célod és a belső érzések, félelmek nincsenek összhangban egymással.

Ne háborodj fel az első ponton! Csak akkor kapod meg, amit szeretnél, ha belül is készen állsz rá. Hiába találkoznál álmaid hercegével, simán elmennél mellette, ha még ott vannak a tudattalan elutasítások, félelmek benned. A lottónyertesek 80%-a elszegényedik pár éven belül, hiszen sokaknak nincs rá mintája, mit is kezdjen a pénzzel.

Hogyan láthatod meg a belső gátakat? Először is, fogalmazd meg mit szeretnél, s közben figyeld az érzést, illetve azt, hogy milyen gondolat társul ehhez? Ha megjelenik a kételkedés, bizonytalanság, lemondás, bármi, amitől máris összeszorul a gyomrod, máris tetten érted a múltbéli félelmed. Az érzésen túl mit gondolsz a céloddal kapcsolatosan? „Áh, úgysem sikerül!”, „Nincs olyan szerencsém!” stb. – vagyis máris lemondtál róla!

Mivel a hitrendszeredet a családodtól hozod, segíthet az is, ha felidézed az ezerszer hallott szlogeneket. „Minden gazdag lop, csal, hazudik!” „Mindenért meg kell küzdeni!” Ez utóbbi programokat futtatva, jól meg is fogsz küzdeni mindenért. Ha pedig tudat alatt elítéled a gazdagságot, neked hogyan lenne sok pénzed? Hiszen te nem szeretnél olyanná válni, aki ugye lop, csal, hazudik….

Tudod már mit kellene tenned, és mégsem csinálod? Nézd meg a kifogásokat, amit használsz. „Szeretném, de..,” „Jó lenne, csak…” Ez mind kifogás. A leggyakoribb a „nem tudom”, „nincs időm” és a „nincs pénzem”.

Figyeld meg, válj tudatossá ezekre a blokkokra, arra, hogy mi zajlik benned, különben a divatos teremtős technikák nem fognak működni! Hiába vizualizálod a vágyaid minden nap 20 percig, ha 23 óra 40 percig tele vagy önkételkedéssel, félelemmel! Amint ez megvan, jöhet a következő lépés, a változtatás.

„Egyetlen dolgod, hogy ne add át magad negatív érzéseidnek. Kívülről csak az jön, ami belül már megszületett.” (Müller Péter)

 Uhlár Mónika
coach, életvezetési és karrier tanácsadó

Comments are closed.