A jó célkitűzés, mint a siker és önmegvalósítás alapja

A jó célkitűzés, mint a siker és önmegvalósítás alapja
„Aki tudja, mit akar, az az utat is megtalálja, hogy célba érjen.”(Verena Wyss)

Az életünk akkor halad abba az irányba, amerre mi szeretnénk, ha tisztában vagyunk azzal, hogy merre is tartunk, vagyis pontosan megfogalmazzuk céljainkat, terveinket, álmainkat. Ahhoz, hogy sikeres légy, elérd azt, amit szeretnél, két dolog elengedhetetlen: az, hogy “KI” és az, hogy “MIT” szeretne, vagyis önismeret és konkrét célok. Önmagunk ismeretéhez tartozik természetesen a készségek, képességek, érdeklődésünk, vágyaink ismerete, meg persze a belső félelmek, gátak, önkorlátozó hiedelmek, vagy éppen kifogások ismerete is, hiszen ezekkel akadályozod meg, hogy elérd azt, amire vágysz.

Ha tudod mit szeretnél, meg fogod találni az utat is hozzá, csak higgy és bízz, kezdd el, tedd meg, lépj, csináld! Érezd, hogy már megvan! Igaz, nem látod még át teljesen az összes lépcsőfokot, nem tudod hány lépéssel fogsz odajutni, esetleg hányszor tévedsz el, mégis biztosnak kell lenned önmagadban és abban, hogy sikerülni fog!

És végül ne feledd: Az út maga a boldogság!

„Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben.” (Márai Sándor)

Erről tartottam előadást 2013. szeptember 28-án a CoachOK Szakmai Szövetsége által szervezett Ablak önmagamra c. önismereti rendezvényen. A prezentációt itt találod: Ablak önmagamra PPT , a videot itt tudod megnézni: 

Comments are closed.