Álomból valóság

Tavasszal a természet újjászületik, a téli pihenős, hideg időszak elmúltával testünk és lelkünk egyaránt megújulásra vágyik. Talán már konkrét céljaid is vannak, pontosan tudod, mit szeretnél el- vagy újrakezdeni, de az is lehet, hogy csak úgy általánosságokban vágysz valami másra, a változásra. Esetleg sokszor próbáltál már életmódot-, munkahelyet váltani, kilépni egy kellemetlen élethelyzetből és elindulni végre a saját utadon, de eddig valamiért nem sikerült.

Az induláshoz és az első lépések megtételéhez nyújt segítséget neked ez az előadás. Hogyan kezdj bele? Mire figyelj? Hol akadhatsz el? Milyen külső és belső akadályokra számíthatsz? A megújulás mindig egy folyamat, nem megy egyik napról a másikra. Ahogyan a természet fokozatosan zöldell ki és a virágok is szépen lassan bontják ki szirmaikat, ugyanúgy neked sem árt előkészíteni a változtatást.

Mi kell hozzá?

Először is akarnod kell a változást. Hinned kell magadban. Elengedni a régit és helyet csinálni az újnak. Tudni, mit szeretnél, mi a célod. Megtalálni a számodra megfelelő módszert, segítséget, irányt. Nem árt ismerned önmagad, hogy milyen típus vagy (halogató, maximalista, tagadó, pesszimista stb.), a képességeidet, a félelmeidet, esetleges önkorlátozó hiedelmeidet, kifogásaidat. És persze a vágyakozás, tervezés után ne felejts el cselekedni, lépni!

Induljunk el együtt a megvalósítás útján, hogy ezúttal a változás ne csak álom maradjon, hanem valósággá váljon!

A CoachOK Szakmai Szövetségének ‘Tavaszi megújulás’ c. nyílt napja, 2015. március 21.

Comments are closed.