Blikk Nők – A vonzás törvényének titka

A vonzás törvényének titka – cikk a Blikk Nők c. lapban Blikk Nők

Hiába próbálkozik a legkülönfélébb technikákkal, eddig mégsem sikerült megteremtenie a vágyott harmóniát? Szakértőnk elárulja, min kell változtatnia, hogy elérje a céljait!

„Mintha taxiba szállnál”– Nagyon szeretem a tudatos teremtést a taxizáshoz hasonlítani, mert ez remekül szimbolizálja az alapokat – mondja Uhlár Mónika coach, életmód-tanácsadó. – Amikor beszállunk a taxiba, nem azt mondjuk a sofőrnek, hogy: „Mindegy, hová visz, csak ott boldog legyek”, hanem pontosan megmondjuk az úti célt. Ez az egyik kulcsfontosságú tényező: ne általánosságokat fogalmazzunk meg, hanem pontosan határozzuk meg a célunkat! Miután elindul a kocsi, máris rábízzuk magunkat a vezetőre, és hiszünk abban, hogy arra a helyre fog elfuvarozni, amit kértünk tőle, akkor is, ha dugóba kerülünk, vagy valamilyen akadály miatt kerülőt kell tennie. Ha egész konkrétan meg tudjuk fogalmazni a vágyunkat, és teljes bizalommal hinni tudunk abban, hogy előbb-utóbb el fogjuk érni, akkor jó úton haladunk a megvalósulás felé!

Mónikával sorra vettük, hogy miként határozhatjuk meg jól a céljainkat, és hogyan ne szabotáljuk el a teremtést félúton…

Blokkok: „A legtöbb sikertelenségünk egy-egy gyerekkorban gyakran hallott mondatban gyökerezik. Valaki azt mondta, »azt nem szabad«, »olyan kétbalkezes vagy, mint az apád«, »arra nem futja«, »mocskos anyagiak«, és onnantól tudattalanul fut bennünk az adott program. Például egy ügyfelemnek gyerekkorában sosem vettek meg egy bizonyos kekszet, mondván, hogy az túl drága. A 40-es éveiben járó, jól kereső hölgy ezért felnőttként is mindig lemondott róla. Amint ezt meglátva először megvette magának, máris felülírta az őt korlátozó hiedelmet. Egy másik nő bár párkapcsolatra vágyott, mindig megsértődött, ha a munkások utána fütyültek az utcán. Az univerzum pedig nem tesz különbséget férfi és férfi között, csak azt érzékeli, hogy az illető hölgy elutasítja a bókokat, tehát még nem áll készen a szerelemre… Fontos, hogy ítélkezés nélkül felismerjük magunkban ezeket a tudattalan blokkokat és érzéseket, azt, hogy hogyan reagálunk bizonyos helyzetekben.”

Csak magadnak: „A célunknak rólunk kell szólnia, másokra hiába is akarunk hatást gyakorolni. Ne azt kérjük, hogy a férjünk változzon meg valamiben, a főnökünk mondjon fel, vagy a szomszéd Béla szeressen belénk. Bélának saját akarata van, hiába bármilyen technika, sarokba állított piros gyertya, ha nincs dolgunk egymással, akkor nem fog belénk szeretni.”

Fókusz: „Amire figyelünk, gyakran gondolunk, az megteremtődik. Akkor is, ha az a gondolat pozitív, és akkor is, ha negatív. Egyértelmű, hogy melyik a jobb, ugye?”

Harmónia: „Sok pénzt szeretnénk keresni, de rossz érzéssel fizetünk másoknak a szolgáltatásokért? Ez felborítja az adok-kapok harmóniáját, és gátat vet a pénz áramlásának.”

Tettek: „Ha szerelemre, fizetésemelésre vagy egy új állásra vágyunk, nem elég otthon lótuszülésben meditálni a dolgon, mert sem a nagy Ő, sem a HR-es nem fog becsengetni hozzánk… Cselekedni kell a célokért!”

Türelem: „Ha valami még nem érkezett meg az életünkbe, akkor annak lehet, hogy még nincs itt az ideje. De akkor is hinnünk kell benne, hogy a késlekedés az érdekeinket szolgálja!”

Viszonyítások: „Soha ne hasonlítgassuk magunkat másokhoz, mert ez életre hívja bennünk a kisebbségi érzést, a kishitűség pedig meggátolja, hogy sikeresek legyünk. Felejtsük el azt az önvádat is, hogy nem itt kéne tartanunk!”– A különböző technikák sokat segíthetnek a célok meghatározásakor. Lehet például tulajdonságlistát írni az ideális férfiról, vagy teremtőfalat készíteni. Utóbbit én is megtettem, és mondhatom, nagyon jó érzés volt kivagdosni a vágyott dolgokat jelképező fotókat! Fontos azonban tudni, hogy ezek a kívánságaink nem attól válnak valóra, hogy naponta 20 percig vizualizáljuk a képeket. Sokkal lényegesebb, hogy hogyan érzünk a vágyainkkal kapcsolatban a fennmaradó 23 óra 40 percben! Amint felszínre tör a türelmetlenség, a tudatalattinkban futó negatív program vagy bármilyen kétség, a teremtő folyamat elakad. Az eszközöknél sokkal fontosabb tehát a belső bizonyosság és az élet élvezete.

Szerző: Olasz Júlia, Blikk Nők

Comments are closed.