Karrierváltás – Itt az idő! Avagy a jelek, melyek arra utalnak, hogy váltanod kell!

Nem szereted a munkád? Érzed, hogy váltanod kellene, de nem mersz a „biztosból” kilépni? Tele vagy kérdéssel és persze félelemmel, hogy mikor és hogyan változtass? Akkor ez az előadás neked szól.

Általános, mindenkire érvényes szabály nincs, azonban érdemes figyelned a jeleket, melyek arra utalnak, hogy számodra eljött a változtatás ideje.

Rengetegen járnak be nap mint nap úgy dolgozni, hogy nem szeretik a munkájukat vagy munkahelyüket, de mivel viszonylag jól elvannak az állóvízben, nem akarnak vagy mernek önszántukból változtatni. A biztos rossz még mindig jobb, mint a bizonytalan elven sokan még akkor sem lépnek ki a mókuskerékből, ha egyre erősebb bennük az érzés, nem itt van az ő helyük. Sokszor ilyenkor az élet meghozza a döntést helyettük és rákényszeríti őket arra, hogy munkahelyet váltsanak vagy akár pályát módosítsanak.

Én magam is így jártam, vártam, vártam, hátha történik valami, egészen addig, amíg egy pánikbetegség rá nem döbbentett arra, hogy ideje kezembe vennem az életem irányítását. 34 évesen visszaültem az egyetemi padokba, átképeztem magam és a váltást életmódváltással is egybekötöttem.

Sosem késő, de ne várd meg a krízishelyzetet, a mélypontot! Ha már testi tüneteket is észlelsz magadon, folyamatos gyomorgörccsel, fejfájással, szorongással végzed a munkád, mindenképp itt az idő! És ha már így alakult, használd ki a lehetőséget arra, hogy végre megtaláld és megvalósítsd önmagad!

A CoachOK Szakmai Szövetségének nyílt napja, 2014. november 8.
Előadásom címe: Itt az idő! – Avagy a jelek, melyek arra utalnak, hogy váltanod kell.

Comments are closed.