Két út van előttem …

pénzérmeKét út van előttem melyiken induljak?

Döntened kellene, de nem tudsz választani? Van egy nagyon egyszerű módszer, ami segíthet. Dobj fel egy pénzérmét és amíg pörög a levegőben, figyeld meg, melyik oldalnak szurkolsz jobban. Mert a szíved már döntött, számára már az egyik út vonzóbb. És ez minden döntési helyzetre igaz, még azokra is, amikor úgy tűnik, egyik alternatíva mellett sem tudod – vagy mered – egyértelműen elkötelezni magad. Persze gondold át, használd az elméd is, nézd meg, járj utána, kérj adott esetben segítséget, akár írd le pro és kontra, mi szól az egyik és mi a másik út mellett és ellen. DE! Ne mondd, hogy nem tudsz dönteni. Ugyanis nem dönteni nem tudsz, hanem te JÓL akarsz dönteni, biztosra akarsz menni.

Ha valaki garantálja neked, hogy ez a választásod lesz tutira a „jó”, az meg a „rossz”, ugye mennyivel egyszerűbben menne? A döntésképtelenség érzése azonnal tovaszállna.

Pedig nincs „jó” vagy „rossz” döntés, csak döntés van. Az egyik út erre tanít meg, a másik meg arra. Ha valamivel dolgod van, valamit meg kell tapasztalnod, akkor azt az útszakaszt, azt a leckét úgysem kerülheted ki. Amire pedig már nincs szükséged, bármennyire ragaszkodsz is hozzá, el fog tűnni az életedből. Akkor meg minek ennyit görcsölni? Mennyivel egyszerűbben, lazábban, rugalmasabban áramolhatnál az élettel és a változásokkal.

Viszont a döntéseid által te irányítod a sorsod, ennek felelősségét igenis vállalnod kell. Ha valamivel nem vagy elégedett az életedben – legyen az munka, párkapcsolat, anyagi helyzet, egészség stb. – , egy dolgot határozz el. Azt, hogy változtatsz! A helyzeten és/vagy önmagadon! Az is egy döntés, ha nem döntesz, nem változtatsz, csak max. panaszkodsz és sajnálod magad. Válassz!

Comments are closed.