Stressz – Áldás vagy átok?

Stressz – Áldás vagy átok? Gondolkodjunk (róla) pozitívan! stressz5

Stressz, nyomás, rohanó világ, stressz eredetű megbetegedések – naponta találkozunk ezekkel a kifejezésekkel. De mit tehetünk ellene? Egyáltalán, mi is pontosan az a stressz? Minden problémánk okozója? Életünk megkeserítője? Vagy éppen természetes velejárója?

Stresszben van bőven részünk, ez nem vitás, de nem az a cél, hogy magát a stresszt és az azt okozó szituációkat vagy netán embereket kiiktassuk az életünkből – ez amúgy is lehetetlen -, hanem hogy tanuljuk meg ezeket a helyzeteket kezelni. Az ugyanis rajtunk múlik, hogy mennyire rohanunk és tudunk-e lazítani. A lényeg mindig az egyensúlyon van! Igenis kell, hogy legyen saját eszköztárunk a stressz kezelésére, amivel megelőzhetjük a testi és pszichés betegségeket.

Stresszhelyzetbe kerülve, annak kiváltó okától függetlenül (idegeskedjünk akár sorban állás közben, dugóban ülve vagy egy határidős munka miatt), szervezetünkben mindig ugyanazok a folyamatok játszódnak le. De miért kezd el hevesebben verni a szívük? Mi zajlik le ilyenkor bennük? És mit tehetünk ellene? Már ez a tudás is enyhíthet a tüneteinken. Hát még akkor, ha megfelelő eszköztárral rendelkezünk a stressz kezelésére!

Változtassuk meg a gondolkodásunkat magáról a stresszről, és ezáltal megváltoztathatjuk a testünk stresszre adott reakcióját is. Az előadáson ehhez kapnak a résztvevők segítséget, továbbá rengeteg információt a stressz eredetéről, típusairól, kiváltó tényezőiről és tüneteiről.

Stresszkezelés és stresszoldás a munkában és magánéletben, a CoachOK Szakmai Szövetségének Nyílt napja ( 2015. október 10.)

Comments are closed.