Stresszkezelés, mindfulness – Workshop

jelenlét2Idegeskedés, stressz, teljesítménykényszer, rohanás, stressz eredetű megbetegedések – naponta halljuk és persze tapasztaljuk. A cél nem az, hogy magát a stresszt és az azt okozó szituációkat vagy netán embereket kiiktassuk az életünkből – ez amúgy is lehetetlen -, hanem hogy tanuljuk meg ezeket a helyzeteket kezelni. Tudjunk lelassulni, kiszállni a mókuskerékből, a folyamatos készenléti állapotból. Csakis rajtunk múlik, hogy mennyire rohanunk a világgal és mennyire tudunk kikapcsolni, jelen lenni az életünkben.

De miért élünk állandóan a múltban vagy a jövőben, ahelyett, hogy élveznénk a jelent? Hogyan tudjuk az állandó agyalást leállítani és a maga teljességében megélni a pillanatot?

Ahogyan különböző módon reagálunk a bennünket ért stresszre, úgy különböző módon tudjuk azt hatékonyan levezetni. A workshopon számos olyan konkrét, kézzel fogható ötletet és technikát kapsz, melyeket élesben, a konkrét stresszhelyzetben alkalmazhatsz, de lesznek olyan eszközök is, melyek hosszú távon segíthetnek neked, ha a mindennapi életedbe beiktatod.

Mindezeken túl gyakoroljuk az ún. Mindfulness – Tudatos jelenlét, irányított figyelem, éberség technikáját. A Mindfulness a tudatnak azt az állapotát jelöli, amikor teljesen jelen vagyunk az adott pillanatban, mégpedig az ítélkezés-mentes éber figyelem segítségével. A tudatos jelenlét stresszcsökkentő hatását klinikai kutatások bizonyítják, rendszeres gyakorlása által könnyebben küzdhetünk meg a stresszel, szorongással, félelemmel, pánikkal, ill. a fizikai és lelki fájdalommal.

Ezek a stresszoldó technikák segítenek abban, hogy kiegyensúlyozottabbá, tudatosabbá válhass és megőrizhesd testi-lelki harmóniádat a rohanó mindennapokban. Kipróbálnád? Akkor csatlakozz, szeretettel várlak a workshopon!

Időpont: 2017. ………, 18.00-20.00 óráig
HelyszínMagNet Közösségi Ház, …….. terem (1062 Budapest, Andrássy út 98.)
http://www.magnethaz.hu/category/kapcsolat/
Részvételi díj:  2.500,- Ft

Részvételi szándékodat kérem előre, írásban szíveskedj jelezni: monika.uhlar@t-online.hu
További információ: Uhlár Mónika, coach, életvezetési és karrier tanácsadó, ThetaHealing konzulens – 06-20/3332-908

Comments are closed.