Stresszkezelés, mindfulness

relax-stresszIdegeskedés, stressz, teljesítménykényszer, rohanó világ, stressz eredetű megbetegedések – naponta találkozunk ezekkel a kifejezésekkel. De mit tehetünk ellenük? Egyáltalán, mi is pontosan az a stressz? Minden problémánk, betegségünk okozója? Életünk megkeserítője? Vagy éppen természetes velejárója? Nem mindegy, mit tudunk, és hogyan gondolkodunk a stresszről.

Feszültségben van bőven részünk, ez nem vitás, de nem az a cél, hogy magát a stresszt és az azt okozó szituációkat vagy netán embereket kiiktassuk az életünkből – ez amúgy is lehetetlen -, hanem hogy tanuljuk meg ezeket a helyzeteket kezelni. Tudjunk kiszállni a mókuskerékből, a folyamatos készenléti állapotból.

Csakis rajtunk múlik, hogy mennyire rohanunk a világgal és mennyire tudjuk az automata válaszadó rendszereinket kikapcsolni és jelen lenni az életünkben. A mindfulness (tudatos figyelem, jelenben levés, éberség) technikája bizonyítottan rengeteget segít ebben. Azt jelenti, hogy teljesen tudatában vagy a gondolataidnak, érzéseidnek és testérzeteidnek, ugyanakkor figyelsz a körülötted lévő történésekre, emberekre és a természeti világra. Ahelyett, hogy tele lennél katasztrófa gondolatokkal, félelemmel, vagy nyugtalansággal, megtanulod, hogyan legyél pártatlan, független szemlélője saját mentális aktivitásodnak.

Az előadáson ezt is gyakoroljuk majd, ill. megnézzük mi okozza a stresszt, valamint további konkrét, kézzel fogható ötleteket és eszközöket is kapsz, amelyeket érdemes lesz a mindennapi életedbe beiktatnod. Ezek a stresszoldó technikák segítenek abban, hogy kiegyensúlyozottabbá válhass és megőrizhesd testi-lelki harmóniádat.

Időpont: 2022…………………, 18.00-20.00 óráig
Helyszín:
szemlÉLETváltás Központ, 1027 Budapest, Margit krt. 58. I/4., 18-as kapucsengő

Részvételi díj: BELÉPŐ nincs, KILÉPŐ van, amelynek ára érzésed és lehetőségeid szerint 1.500,-Ft, 2.000,-Ft vagy 2.500,- Ft
Online: 2.000,- Ft
Részvételi szándékodat kérem előre, írásban szíveskedj jelezni: monika.uhlar@t-online.hu
További információ: Uhlár Mónika, 06-20/3332-908

Comments are closed.