Teremtsd meg a „mókusodat”!

mókusElmentem ma futni a Margitszigetre és ismét mellém szegődött egy mókus. Pár métert ugrabugrált mellettem, majd elszaladt. Megcsodáltam, s én is futottam tovább. Aztán ahogy róttam a kilométereket bevillant, hogy hosszú hónapok óta szinte kivétel nélkül minden alkalommal – pedig kétnaponta járok a legkülönbözőbb időpontokban – találkozom legalább egy mókussal. Ahogy ez tudatosult, máris ott termett egy másik, ez nagyon érdekesen nézett ki, a teste szürke, a farkincája pedig vörös színű volt.

Felidéztem, hogyan is alakult a „kapcsolatom” a mókusokkal, ami tökéletesen szimbolizálja azt, ahogyan teremtjük magunk körül a dolgokat, eseményeket.

18 éve, amikor Budapestre költöztem és először kimentem a szigetre – bár hallottam, hogy élnek ott mókusok – egyet sem láttam. Később sem. Soha. Éveken át. Nem is nagyon hittem el, hisz ismerjük a mondást: „Hiszem, ha látom.” Nem láttam, nem hittem.

Aztán egyszercsak ott volt egy, többen körülállták, etették. Én pedig szinte irigykedtem rájuk és azt gondoltam, mekkora szerencse kell ehhez, csak a mázlistáknak adatik meg ez az élmény. Kissé szomorúan ballagtam tovább. De akkor már nemhogy hittem, hanem a két szememmel láttam, hogy igen, a Margitszigeten van mókus!! És elkezdtem figyelni őket.

Emlékszem, mekkora örömöt, sőt boldogságot éreztem, amikor az első futott felém hónapokkal később. Majd egyre többször. Most pedig szinte mindig.

Mi a különbség? Nem hittem – kételkedtem – nem figyeltem – nem is láttam. Majd hittem – bíztam – figyeltem – láttam – örültem! Ezek ugyanis a feltételei annak, hogy meglásd, megteremtsd azt, amit szeretnél! Tele jó érzésekkel, már-már gyermeki lelkesedéssel! Még mindig kételkedsz benne, hogy működik? Hogy tényleg ennyi? Vagy magadban? Hogy neked nem megy? Próbáld ki. Bármivel. Hogy lásd, működik! Válassz valamit. Egy autótípust, színt, elhagyott pénzérmét, régi ismerőst stb. Kezdd el figyelni és egyre többször jön majd szembe veled. A teremtés ennyire egyszerű! Amire figyelsz, az van!

“Az életben azt kapod, amit keresel. Ha jó dolgokat keresel, megtalálod őket. Ha hibákat keresel, azokat is megtalálod.” (Andrew Matthews)

 

Comments are closed.