Tudatos teremtés 1. rész

A gondolat teremtő ereje. Pozitív gondolkodás. Programozás, titok, vonzás törvénye. Egyre többször találkozunk ezekkel a kifejezésekkel. De vajon működnek? Ha igen, miért és hogyan? Ha nem, miért nem? Akár hiszel benne, akár nem, gondolataid, figyelmed, érzéseid, félelmeid által eddig is Te teremtetted meg mindazt, ami most körülvesz, igaz, jórészt tudattalanul. Elégedett vagy, ha körülnézel? A lakásodban, a munkahelyeden, a kapcsolataidban, anyagi téren, az életedben, és benned, mit találsz?

Van egy jó hírem! Ha eddig is te teremtetted meg ezeket, akkor: 1. tudsz teremteni, 2. tudsz változtatni azon, amin szeretnél! Hiszen ahogyan te változol, úgy változnak a körülményeid is.

De mi kell hozzá? Mire figyelj? Hol csúszhatsz el? Főleg, ha már elméletben mindent tudsz, mindent elolvastál, vizualizálsz, programozol, összeírod, leírod, felírod, kirakod stb. stb. és mégsem sikerül! Ebben szeretnék Neked ezzel a cikk-sorozattal segíteni.

Először is mire van szükséged? Arra, hogy tudd, mit szeretnél!

Te tudod? – „Hát persze!” – vágod rá. Azért még egyszer megkérdezem: Te tudod, MIT szeretnél? Mi a célod? Meg tudod fogalmazni pontosan? Rövid és hosszabb távon? Mi felé haladsz? Hiszen csak az tud megjelenni az életedben, amiről van egy elképzelésed belül. Ne feledd, ami bent, az kint!

MIT? = CÉL A következő részben éppen ezért a helyes célkitűzésről írok majd, ami a tudatos teremtés egyik legfontosabb eleme.

De mire van még szükséged ahhoz, hogy megvalósítsd mindazt, amire vágysz? Önmagad, a gondolkodásmódod, a tudattalan mintáid, programjaid, hitrendszered, félelmeid ismerete szintén elengedhetetlen! Ezen keresztül láthatod meg, MIÉRT ütközöl akadályokba. A saját magad által állított akadályokba, falakba, korlátokba.

És végül jön majd a következő nagy témakörünk, a HOGYAN?, a megvalósítás. A legtöbben itt akadnak el, ahelyett, hogy lépnének, tennének. Vagy épp a türelmetlenség miatt mindenbe belekapnak és semmit sem visznek végig, útközben feladják.

Ha mindezeket olvasva máris szeretnél bizonyos dolgokat “bevonzani” az életedbe (munka, pénz, párkapcsolat stb.), szeretettel várlak a Tudatos teremtés előadásra, ahol az elmélet mellett a gyakorlaté a főszerep.

Addig is figyelj befelé, kezdj egyre tudatosabbá válni mindarra, ami benned van. A vágyaidra, gondolataidra, félelmeidre, kifogásaidra, önmagadra. Hiszen:

„Csak amit belül megteremtettél, az jöhet létre kívül.” (Müller Péter)

Uhlár Mónika
coach, életvezetési és karrier tanácsadó

Comments are closed.