Vonzod vagy taszítod?

mágnes2Úgy érzed, te mindent megteszel, de valahogy mégsem úgy alakulnak a dolgaid, ahogyan szeretnéd? Nézzük, mivel akadályozhatod meg tudattalanul, hogy megvalósítsd az álmaid, avagy a tudatos teremtés és vonzás csapdái.

Nem tudod mit szeretnél
Ezt nem győzöm hangsúlyozni: nem elég általánosságban tudni, mit is akarsz elérni. (Lásd: boldogság, bőség, valami biztos állás, több ügyfél stb.) Konkrétabban fogalmazz! Vagy épp váltogatod, hol ezt akarod, hol azt, de lehetőleg minél előbb. Ebből következik, hogy

Türelmetlen vagy
Azonnal akarod. „Na most már elolvastam a könyvet, meghallgattam ezt az előadást, megvan a teremtőfal, hogyhogy nem történik, változik semmi? Akkor keresek mást, ez nem működik.” Pedig te nem működteted elegendő ideig. Azért csak adhatnál egy kis időt, amíg az álmod odaér(ne) hozzád, nem biztos, hogy a szomszédban várakozik éppen.

Nem teszel érte
Azt hiszed elég, ha elképzeled. És várod a csodát, a sült galambot. Kitetted a képét, összeírtad a célokat, aztán ennyi, tenni nem teszel semmit. Kezdd el, lépj, csináld!

Épp attól félsz, amire vágysz
Figyeld meg, mit érzel, ha a vágyadra gondolsz. Megijedsz, hogy nem sikerülne, nem kellenél neki, nem felelnél meg, nem lennél jó? Ha a félelmed erősebb, tudattalanul „megvéded” magad a megvalósulástól.

Kételkedsz benne
Hiszen a te korodban…, meg amúgy sincs egy normális pasi… és nincs is szerencséd… Ismerősek ezek az önkorlátozó hiedelmek? Nem hiszel benne, hogy neked ez jár, ez (még) sikerülhet. Vagyis máris lemondtál róla.

Leragadtál a múltban
Még mindig nem tudod elengedni a régi sérelmeket, másokat vádolsz, hibáztatsz (gyakran a szüleidet) azért, amiért így alakult az életed, mert neked nem sikerült, ne adatott meg valami. Ahelyett, hogy végre annak szentelnél figyelmet és energiát, amit szeretnél.

A hiányra fókuszálsz
Talán ez az igazi rejtett csapda, a legnehezebben észrevehető. Azzal ugyanis, hogy elképzeled, leírod, vizualizálod a vágyaid, ezzel egyidőben a hiányát is realizálod újra és újra. Hiszen ha meglenne, már nem vágynál rá.

Nagyon akarod
Már ez is baj? – kérdezheted. Igen, tudom, mindig azt hallottuk eddig, hogy csak akarni kell. Kell is, de nem görcsösen. Mert az már negatív energia.

Tele vagy kifogással
Te mindent megteszel, csak…. Próbálod, de…. Meg egyébként sincs időd, vagy nincs pénzed, vagy nincs kapcsolatrendszered, vagy bármi, ami tényleg igaznak és hihetőnek tűnik, de nem ezen múlik, hanem rajtad!

Vagyis TUDD, HIDD és KÉPZELD EL, TEGYÉL ÉRTE és BÍZZ benne, vagy inkább magadban, hogy sikerül! ÉREZD, hogy már megvan! A gondolat nem elég. Nem a gondolattal, hanem az érzéssel teremtesz!

“Valójában az érzés indítja be a vonzást, a gondolat vagy a kép önmagában nem elég. A legtöbb ember azt hiszi, hogy ha pozitív gondolatai vannak, vagy ha vizualizálja, amit szeretne, akkor meg is kapja azt. Mindez azonban nem elegendő, ha közben nem érzed gazdagnak, boldognak és szeretettel telinek magad. Ebben az esetben ugyanis nem jön létre a vonzás.”(Jack Canfield)

Comments are closed.