RÓLAM

Történetem

Visszatekintve már látom, mindennek pontosan úgy kellett történnie, ahogyan történt, hiszen semmi sem véletlenül jelenik meg az életünkben.

Megéltem a testi-lelki-anyagi “padlóra kerülést”. Megtanultam, hogyan lehet felállni, újrakezdeni, pályát módosítani, visszaülni az iskolapadba. Beleugrottam az ismeretlenbe, a bizonytalanba és megvalósítottam azt, amire mindig is vágytam.

Uhlár Mónika a nevem. Egy Nógrád megyei kis faluban, Nógrádsápon nőttem fel, 1997-től azonban Budapesten élek. Nemcsak gyerekként, hanem felnőttként sem tudtam sokáig, hogy mi leszek, ha nagy leszek, mindig csak azt tudtam határozottan, hogy mit nem akarok. Így konkrét pályaelképzelés nélkül sodródtam egyik iskolából a másikba, egyik területről a másikra (pedagógia, média, jog), de ott legbelül mindig is éreztem, tudtam, hogy valamilyen formában az emberekkel szeretnék foglalkozni. Német nyelvtanári, majd később emberi erőforrás tanácsadó képesítést szereztem. Ez utóbbi legalább már tudatos választás volt.

Az évek során egyre inkább erősödött bennem, hogy itt az idő, váltanom, változtatnom kell, mert az eddigi munkákban sosem tudok igazán kiteljesedni.

Hiszen végig tudtam, én nem ezt akarom, ez nem én vagyok! Azonban a vágyak csak vágyak maradtak, a „biztosból” kilépni nem merve inkább szenvedtem. Aztán eljött a pillanat! Ehhez hozzájárult az is, hogy – mondhatnám sajnos – pánikbeteg lettem. De nem sajnos, hiszen ha én magam nem élem át e betegség valódi mélységeit, nem tapasztalom meg az iszonyú testi tüneteket, hogyan tudnék még hatékonyabban segíteni azokon, akik hozzám fordulnak?

Így visszatekintve már látom, mindennek pontosan úgy kellett történnie, ahogyan történt, hiszen semmi sem véletlenül jelenik meg az életünkben. Meg kellett élnem a testi-lelki-anyagi mélységeket, a “padlóra kerülést”, hogy tudjam, hogyan lehet és kell felállni, újrakezdeni, pályát módosítani és 34 évesen visszaülni az iskolapadba, beleugrani az ismeretlenbe, a bizonytalanba és megvalósítani azt, amire mindig is vágytam.

Hálás köszönet ezért többek között Csattos Ilikének, az általa vezetett Csendo® programok segítségével ugyanis nemcsak a félelmeim, a problémáim okát láttam meg, hanem valódi önmagamat és az egész életemet. Most már tudom, hogy csakis a tudattalan félelmeink, az abból fakadó gondolataink akadályoznak meg abban, hogy elérjük azt, amit szeretnénk, hogy megvalósítsuk álmainkat, sőt, hogy egyáltalán merjünk álmodni, lépni és tenni érte. Csak rajtunk múlik, senki máson. A változtatást mindig önmagunkon belül kell elkezdenünk ahhoz. hogy megváltozzon az, ami kívül van. Itt és most, a jelen pillanatban pedig már minden válasz bennünk van.

S hogy azóta mi változott? Mondhatnám minden, és azt is, hogy semmi. „Csak” most már minden pillanatban tudom, hogy én élem és teremtem az életem!

A kulcs a tudatosságban és a szemléletváltásban rejlik.

Az életemben hatalmas változást hozott ez az új látásmód, mellyel önmagam és a világot is másképp kezdtem el látni. Ha tehát nem vagy elégedett valamivel az életedben, ha újra és újra ugyanazokba a problémákba ütközöl és Te is változást szeretnél végre, akkor hagyd, hogy összeomoljon a régi, mindaz, amit eddig hittél és lásd meg az életedet, a problémáidat másképp! Ebben segítek Neked!

Képzések és személyes élmények

Számos önismereti tanfolyamot, tréninget elvégezve, tudatos életmód táborokat megjárva, előadásokat hallgatva, könyveket olvasva rájöttem, hogy a valóság teljesen más, mint ahogyan azt én addig hittem, gondoltam. Éreztem, hogy megtaláltam valamit. Valamit, ami sokkal több annál, mint amit én valaha is kerestem.

Saját utam eredménye

Az élet ugyanúgy zajlik körülöttem, történhetnek „rossz” dolgok, alakulhat valami másképp, mint ahogyan azt szeretném, de már nem érzem rosszul magam tőle. El tudom fogadni, sőt számtalan alkalommal bebizonyosodott már, hogy a váratlan fordulat sokkal jobbat hozott végül, mint amit én elterveztem. Történések jönnek és mennek,  gondolatok, hangulatok jönnek és mennek, jó időszakok jönnek és mennek, rossz időszakok, „problémák” jönnek és mennek. Már nem azonosulok ezekkel, mert a tudatosság mindig jelen van. Ahogy Te is mindig jelen vagy.