A tudatos teremtés akadályai

2024. febr. 27.

Belső félelmek, önkorlátózó hiedelmek - avagy most nézzünk rá a benned lévő gátakra, amelyek megakadályozzák, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél.

Ha a céljaidat már az előző cikkben írtak szerint tűzted ki, megtetted az első lépést az álmaid megvalósítása felé. Azonban valamire még szükséged van. Önmagad, a gondolkodásmódod, a tudattalan mintáid, hitrendszered, félelmeid ismerete elengedhetetlen! Ezeken keresztül láthatod meg, MIÉRT? ütközöl akadályokba. A saját magad által állított akadályokba, falakba, korlátokba.

Tudom, tudom, egyszerűbb a környezetet és a körülményeket okolni azért, ha valami nem jön össze. De – önhibázatás nélkül – kérlek emlékeztesd magad arra, hogy a nézőpontod teremti a valóságod. Azaz, ami bent, az kint. Vagyis nemcsak a korlát, a lehetőség is benned van!

Tehát, ha nagyon szeretnél valamit, már minden olvasott technikát kipróbáltál és mégsem jött össze, annak két oka lehet: 1. még nem jött el az ideje; 2. tudattalanul épp önmagad ellen dolgozol, vagyis a célod és a belső érzések, félelmek nincsenek összhangban egymással. Van még valami blokk benned.

Ne háborodj fel az első ponton! Persze, mindent azonnal akarunk, sőt, tegnapra. De csak akkor kapod meg, amit szeretnél, ha belül is készen állsz rá. Hiába találkoznál álmaid hercegével, simán elmennél mellette, ha még ott vannak a tudattalan elutasítások, félelmek, esetleg kötődési zavarok benned. A lottónyertesek 80%-a elszegényedik pár éven belül, hiszen sokaknak nincs rá mintája, mit is kezdjen egy halom pénzzel.

Hogyan láthatod meg a belső gátakat? Először is, fogalmazd meg mit szeretnél, s közben figyeld az érzést, illetve azt, hogy milyen gondolat társul ehhez? Ha megjelenik a kételkedés, bizonytalanság, lemondás, bármi, amitől összeszorul a gyomrod, máris tetten értél egy korlátot. Az érzésen túl mit gondolsz a céloddal kapcsolatosan? „Áh, úgysem sikerül!”, „Nincs olyan szerencsém!” stb. – vagyis máris lemondtál róla!

Mivel a hitrendszeredet a családodtól hozod, segíthet az is, ha felidézed az ezerszer hallott szlogeneket. „Minden gazdag lop, csal, hazudik!” „Mindenért meg kell küzdeni!” Ez utóbbi programokat futtatva, jól meg is fogsz küzdeni mindenért. Ha pedig tudat alatt elítéled a gazdagságot, neked hogyan lenne sok pénzed? Hiszen te nem szeretnél olyanná válni, aki ugye lop, csal, hazudik….

Tudod már mit kellene tenned, és mégsem csinálod? Nézd meg a kifogásokat, amiket használsz. „Szeretném, de..,” „Jó lenne, csak…” Ez mind kifogás. A leggyakoribb a „nem tudom”, „nincs időm” és a „nincs pénzem”.

Figyeld meg, válj tudatossá ezekre a blokkokra, arra, hogy mi zajlik benned, különben a divatos teremtős technikák nem fognak működni! Hiába vizualizálod a vágyaid minden nap 20 percig, ha 23 óra 40 percig tele vagy önkételkedéssel, félelemmel, nézőponttal. Amint ezeket felismerted, letisztítottad, jöhet a következő lépés, a változtatás.

 

„Egyetlen dolgod, hogy ne add át magad negatív érzéseidnek. Kívülről csak az jön, ami belül már megszületett.” (Müller Péter)

A cikk szerzőjéről

Uhlár Mónika
life coach, önismereti konzulens

Ha megérintett a cikk tartalma,…

vagy mélyebben érint a téma, nem szükséges egyedül küzdened. Ha összecsaptak a fejed felett a hullámok, és úgy érzed, el vagy akadva, érdemes lehet eljönnöd személyes konzultációra vagy bejelentkezned egy online alkalomra.

Ajándék útmutató

Segítség a mindennapokhoz

Olyan ötleteket, egyszerűen és hatékonyan használható eszközök adok át neked, amelyek könnyebbé tehetik a mindennapjaidat. Az ingyenesen letölthető füzetben találsz eszközt a pénzteremtéshez, egy jobb munkahely megszerzéséhez és segíteni fog abban is, hogy magabiztosabban tudj dönteni akkor is, ha nagyobb tétje van a dolognak.

Az ajándék útmutatóért iratkozz fel a levelező listámra és már küldöm is a letöltéshez szükséges linket!