Jöhet a megvalósítás!

2024. jún. 04.

Célok megvannak, összeírtad, kitetted, elképzelted, ismered és megdolgoztad a belső korlátaidat, félelmeidet, amik eddig meggátoltak abban, hogy megvalósítsd mindazt, amit szeretnél. Akkor nincs más hátra, minthogy belevágj, lépj!

„Jó, de hogyan?” – kérdezik tőlem ezerszer. Úgy tapasztalom, itt akadunk el, állunk meg a leggyakrabban.

Bárhogy! Máshogy! Ne jól, tökéletesen akard csinálni, hanem csak csináld! Kezdd el! Változások ugyanis csak akkor következnek be az életedben, ha valami olyat teszel, úgy csinálod, ahogyan eddig nem. Különben attól, hogy elméletben már mindent tudsz, mégis mi változna? Max. több információval lettél gazdagabb.

Jómagam inkább elmentem még száz oldásra, tisztítgattam a korlátozó nézőpontjaimat és mintáimat, minthogy cselekedjek. Hiszen az a legfélelmetesebb! Ennél még egy terápia is komfortosabb volt már.

 

A megvalósítás azonban nem elméletben történik meg, hanem a tetteink által. Tehát válaszd a változást, indulj el, köteleződj el, lépd meg, mondd ki! A kulcsszó: MÁSKÉPP! Másképp, mint eddig.

 

Eddig lebeszélted magad, mondván, ez neked nehéz, úgysem megy? Most is ott lesz a jól megszokott hang, a múltad, a félelmeid hangja, ami le akar beszélni. Nem baj, mondja csak, ne foglalkozz vele! Bízz magadban, az álmodban, tudd, hogy már megvan! Csak a lépések száma kérdéses, de pont ez az izgalmas benne. Hogy hogyan fog megvalósulni.

Engedd el a görcsös akarást, kontrollt. Hogy így minden bizonytalan? Igen! De a bizonytalanban bármi biztossá válhat! Lehet, hogy teljesen máshonnan jön, és egy olyan lehetőség talál meg téged, amire álmodban sem gondoltál volna. Ehhez viszont ki kell tágítani a tudatodat a végtelen térbe, a végtelen lehetőségek mezejére.

Ha te csak A és B között vacilálsz, mást el sem tudsz képzelni, csak erre a két útra koncentrálsz, elsétálsz az ABC további 42 betűje mellett, mely mind-mind egy új alternatíva lehet a megvalósuláshoz.

 

Összegezve: Képzeld el! – Vállald fel! – Válaszd! – Kommunikáld! – Higgy benne és magadban! – Bízz és lépj! – Érezd át, hogy már megvan! A célodhoz kapcsoló érzés az, amivel bevonzod azt, amit akarsz.

És végül ne feledd:

„Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben.” (Márai Sándor)

Vagyis élvezd az utat is, amíg célba érsz!

A cikk szerzőjéről

Uhlár Mónika
life coach, önismereti konzulens

Ha megérintett a cikk tartalma,…

vagy mélyebben érint a téma, nem szükséges egyedül küzdened. Ha összecsaptak a fejed felett a hullámok, és úgy érzed, el vagy akadva, érdemes lehet eljönnöd személyes konzultációra vagy bejelentkezned egy online alkalomra.

Ajándék útmutató

Segítség a mindennapokhoz

Olyan ötleteket, egyszerűen és hatékonyan használható eszközök adok át neked, amelyek könnyebbé tehetik a mindennapjaidat. Az ingyenesen letölthető füzetben találsz eszközt a pénzteremtéshez, egy jobb munkahely megszerzéséhez és segíteni fog abban is, hogy magabiztosabban tudj dönteni akkor is, ha nagyobb tétje van a dolognak.

Az ajándék útmutatóért iratkozz fel a levelező listámra és már küldöm is a letöltéshez szükséges linket!