Tudatos teremtés (1. rész)

2023. nov. 23.

A gondolat teremtő ereje. Pozitív gondolkodás. Programozás, titok, vonzás törvénye. Egyre többször találkozunk ezekkel a kifejezésekkel. De vajon működnek? Ha igen, miért és hogyan? Ha nem, miért nem?

Akár hiszel benne, akár nem, gondolataid, figyelmed, érzéseid, félelmeid által eddig is Te teremtetted meg mindazt, ami most körülvesz, igaz, jórészt tudattalanul. Elégedett vagy, ha körülnézel? A lakásodban, a munkahelyeden, a kapcsolataidban, anyagi téren, az életedben, és benned, mit találsz? Kérlek, ne kezdd el  hibáztatni magad, ha most még nem azt látod a világodban, amit szeretnél! Ennek számos okat lehet. Inkább nézz rá másképp!

Van ugyanis egy jó hírem! Ha eddig is Te teremtetted meg ezeket, akkor: 1. tudsz teremteni, 2. tudsz változtatni azon, amin szeretnél! Az önvád helyett inkább ismerd el, mennyi mindent értél már el! Mennyi jó dolog van az életedben, amiket természetesnek veszel, pedig mások számára lehet nem azok.

 

„Csak amit belül megteremtettél, az jöhet létre kívül.” (Müller Péter)

A nézőpontod teremti a valóságodat! Tudd, ahogyan folyamatosan dolgozol magadon, a mintáidon, gyógyulnak be a régi sebeid, ahogyan Te változol, úgy változnak a körülményeid is.

S mi kell még hozzá? Mire figyelj? Hol csúszhatsz el? Ebben szeretnék Neked ezzel a cikk-sorozattal segíteni.

Lehet elméletben már mindent is tudsz, mindent elolvastál, vizualizálsz, programozol, összeírod, leírod, felírod, kirakod stb. stb. és mégsem sikerül. Ne csüggedj, talán már csak egy karnyújtásnyira van a cél. Már ha megvan a cél. Sokan itt buknak el. Mondhatnám a nulladik lépés a teremtésben az, hogy tudd, mit szeretnél! Kérj és megadatik! – tartja a mondás. 

Te tudod? – „Hát persze!” – vágod rá. Azért még egyszer megkérdezem: Te tudod, MIT szeretnél? Mi a célod? Meg tudod fogalmazni pontosan? Rövid és hosszabb távon? Mi felé haladsz? Hiszen csak az tud az életedben megjelenni, amiről van egy elKÉPzelésed a fejedben. Ne feledd, ami bent, az kint!

Sokan az álmodozásig jutnak csak, vagy általánosságokban fogalmaznak. Bőségre vágynak, boldogságra, valami normális párkapcsolatra. De az milyen? Neked milyen? Mit jelent? A következő részben éppen ezért a helyes célkitűzést fejtem majd ki, ami a tudatos teremtés egyik legfontosabb eleme. Addig is vegyél elő egy papírt és tollat, s kezdd összeírni a céljaidat!

Ha már az irány, a cél tiszta, nézzünk rá, mivel és MIÉRT? akadályozod – hangsúlyozom tudattalanul – azok megvalósulását? Önmagad, a gondolkodásmódod, a tudattalan mintáid, programjaid, korlátozó hiedelmeid, félelmeid ismerete szintén elengedhetetlen! Ráadásul ezek az önszabotáló működések gyakran rejtve maradnak, akár generációkat átívelő mély negatív meggyőződéseket kell feltárni, hogy meglásd az elakadások okát.

És végül jön majd a következő nagy témakörünk, a HOGYAN?, a megvalósítás. A legtöbben itt akadnak el, ahelyett, hogy lépnének, tennének. Vagy épp a türelmetlenség miatt mindenbe belekapnak és semmit sem visznek végig, útközben feladják.

Addig is figyelj befelé, kezdj egyre tudatosabbá válni mindarra, ami benned van. A vágyaidra, gondolataidra, félelmeidre, kifogásaidra, önmagadra. Azt tudod megváltoztatni, amit ismersz, amivel szembe mersz nézni.

„Ha belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül.” (Eckhart Tolle)

A cikk szerzőjéről

Uhlár Mónika
life coach, önismereti konzulens

Ha megérintett a cikk tartalma,…

vagy mélyebben érint a téma, nem szükséges egyedül küzdened. Ha összecsaptak a fejed felett a hullámok, és úgy érzed, el vagy akadva, érdemes lehet eljönnöd személyes konzultációra vagy bejelentkezned egy online alkalomra.

Ajándék útmutató

Segítség a mindennapokhoz

Olyan ötleteket, egyszerűen és hatékonyan használható eszközök adok át neked, amelyek könnyebbé tehetik a mindennapjaidat. Az ingyenesen letölthető füzetben találsz eszközt a pénzteremtéshez, egy jobb munkahely megszerzéséhez és segíteni fog abban is, hogy magabiztosabban tudj dönteni akkor is, ha nagyobb tétje van a dolognak.

Az ajándék útmutatóért iratkozz fel a levelező listámra és már küldöm is a letöltéshez szükséges linket!